Általános leírás

Megosztott infrastruktúrában a számítási erőforrásokat képesek vagyunk egy időben biztonságosan elérhetővé tenni több felhasználó számára. Ezek a felhasználók lehetnek maguk az ügyfelek, független üzleti egységek, szervezeten belüli osztályok esetleg alkalmazások. Ahogy a „társbérlők”, úgy az igényeik is széles skálán mozoghatnak, illetve lehetnek akár versenytársak is, így a biztonságos üzemeltetéshez elengedhetetlen, a társbérlők egymástól való elszigetelése, valamint a független felügyelete. A NetApp tároló szinten kínál megoldást, biztosítva a különböző szerver, és alkalmazás környezetet anélkül, hogy minden felhasználó számára dedikált hardver egységre lenne szükség.

A honlapon található minden anyag ezen dokumentum szerint van szabályozva. A Netalfa Kft. fenntartja magának a jogot, hogy az érintett dokumentumokat bármikor, figyelmeztetés nélküli módosítsa.

Az oldalon található információ és adat a Netalfa Kft. tuldajona, felhasználása csakis előzetes írásos engedéllyel lehetséges, tárolás későbbi feldolgozás/olvasás céljából lehetséges.

Az oldalak és az onnan letölthető tetszőleges anyag által okozott kárért felelősséget nem vállalunk, azonban mindent megteszünk annak érdekében, hogy káreset ne következzen be.

A Netalfa Kft. kiemelt szolgáltatásai közé tartozik a szoftverlicenselési szaktanácsadás. Nagyon széles spektrumban rendelkezünk ismeretekkel a különböző szoftvergyártók termékeit, licenselési konstrukcióit illetően. Kiemelten igaz ez a Microsoft termékeire, hiszen irodai környezetben ez jelentős tétel, és konstrukcióik meglehetősen összetettek.

A vLab a Netalfa Kft. által létrehozott labor környezet, melynek célja a tesztelés, tanulás támogatása.

Labor környezetünkben Dell PowerEdge kiszolgálók és NetApp tároló érhető el, valamint tetszőleges VMware licenc használható tesztelési célból.

Igény esetén saját virtuális gép is létrehozható, kipróbálható az üzleti alkalmazás virtuális környezetben.


Projekt neve: Technológiai beruházás a Netalfa Kft. informatikai szolgáltatásainak fejlesztése érdekében.

A virtualizáció számos informatikai környezetben bevezetésre került, tapasztalatunk szerint a lehetőségek közel sem optimálisan vannak kihasználva. Ezen ténynek a hátterében tipikusan az áll, hogy a rendszergazdák számára nem áll rendelkezésre elegendő erőforrás (idő és tanfolyam) az ismeretek mélyítésére, illetve a VMware termékek tipikusan könnyen kezelhetők, és ezen könnyűnek tűnő felhasználói felület nem sugallja a rendszer mélyebb aspektusainak fontosságát.

Néhány szembetűnő pont, ami jellemző szokott lenni:

A Netalfa Kft. szolgáltatási elsősorban a virtualizáció köré csoportosulnak, de az évek folyamán a tároló rendszerek és hálózati környezetek kapcsán is tettünk szert tapasztalatra, hiszen a virtualizáció az IT számos területével összefügg, ezáltal komplex ismeretekre van szükség.

Szolgáltatásaikat két szempont szerint csoportosítjuk: jellege és tartalma alapján.

Jelleg alapján tisztelt megrendelőink számára nyújtunk:

Elsősorban szolgáltatásainkhoz kapcsolódó eszközökkel foglalkozunk. Ugyanazon termékkategóriában bizonyos esetben több gyártó termékével is foglalkozunk azon oknál fogva, hogy az igényeknek legjobban megfelelő megoldást tudjuk prezentálni.

Virtualizációhoz a VMware szoftvereit használjuk alapul, valamint a Veeam cég megoldásait javasoljuk biztonsági mentések, monitorozás, jelentések készítéséhez.

A virtualizáció sajátossága

A virtualizáció révén a konszolidáció adta megtakarításon kívül számos további előnnyel jár a virtualizáció, melyek egyrészt további megtakarításokat jelentenek a cég számára, másrészt az informatikai szolgáltatás minőségét tudják javítani, ezáltal versenyképesebbé téve a működést.