Aktualitás

VMware vSphere 5

Két évvel a 4-es kiadást követően megjelent a VMware piacvezető virtualizációs platformjának 5. változata.

Új szoftver verzió kapcsán mindenki elsősorban a műszaki fejlesztésekre kiváncsi. Elmondható, hogy az 5-ös generáció nagyon sok újdonságot hozott, melyek közül néhány jelentősebb a teljesség igénye:

A VMware termékeire viszonylag sok gyártó fókuszál, mely a platform erősségét is jelenti, hiszen számos alternatíva közül lehet választani egyre több területen, amit a VMware nem fed le (eléggé).

A Microsoft Hyper-V sokkal fiatalabb hipervizor, más a koncepciója, így kevesebb a kapcsolódó termékek köre. Ezen változtat a Veeam azzal, hogy díjnyertes mentő megoldásával a Hyper-V platformot is támogatja, a főbb VMware vSphere alatt támogatott funkciók biztosításával:

Ingyenes biztonsági ellenőrzés

A VMware Compliance Checker for vSphere egy ingyenes szoftver és - ahogy a neve is mutatja - olyan egyszerű, könnyen kezelhető szoftvereszköz mellyel a vSphere környezetek biztonsága ellenőrizhető.

VMware View iPad kliens megérkezett

 A VMware bejelnetette, hogy elérhetővé vált a VMware View kliens iPadra. Az iPad felhasználók az alkalmazást az Apple iTunes-ról tudják telepíteni, és segítségével csatlakozni tudnak egy View infrastruktúrához PC over IP (PCoIP) protokollt használva.

A TechNetKlub Short Online Trainings, vagy rövidebb nevén SHOT egy olyan kezdeményezés, melynek célja üzemeltetői ismeretek átadása a lehető legrövidebb idő alatt.

Mostantól már a vásárlás időpontjától függetlenül minden vSphere tulajdonos jogosult ingyen használni a Novell Suse Linux Enterprise Server (SLES) for VMware termékét.

A tavaly szeptemberi bejelentéskor a SLES for VMware termék ingyenes használati joga még csak a 2010. június 9.-e után beszerzett vSphere licencek tulajdonosaira vonatkozott. A bejelentést követően nagy érdeklődés mutatkozott nem csak a jogosultak-, hanem azok felhasználók körében is, akik régebb óta rendelkeztek vSphere licencekkel. Mostantól ez a lehetőség számukra is nyitva áll, illetve egyidejűleg a hozzáférés módja is egyszerűsödött.

 A Netalfa Kft. oktatási partnere az Arrow ECS, mely már 2006-óta hivatalos VMware oktatóközpont.

Hivatalos VMware oktatásokon Ön is megismerheti a VMware rendkívül innovatív megoldásait, amelyekkel nagyságrendekkel csökkenő költségek mellett, hatékonyabb és magasabb rendelkezésre állású alapokra helyezheti IT infrastruktúráját.

Új VMware vSphere Standard Acceleration Kit

A VMware termékeit kezdő csomagok - úgynevezett Acceleration Kit-ek - formájában teszi elérhetővé kedvezményes árakon. Ezek a csomagok különböző funkcionalitású és számú vSphere (ESX) valamint vCenter liszenszeket tartalamaznak, így különböző felhasználói igényekre nyújtanak költséghatékony megoldást.

Mire jó a VMware vCloud Director.

Avagy hogyan lesz a virtuális infrastruktúrából felhő?

A szolgáltatásként nyújtott informatika (IT as a Service) koncepció lényege, hogy a jól skálázható virtuális infrastruktúránkat biztonságosan meg tudjuk osztani akár több egymástól független szervezet között, úgy hogy a felhasználók számára a szolgáltatásokhoz való hozzáférés kényelmes és jól szabályozható legyen. A VMware vSphere infrastruktúrán a vCloud Director biztosítja ezt a funkcionalitást.

Virtualizáció Szilveszterre hangolva :-)

Rengeteg videó lelhető fel szerte az interneten, aminek a témája a virtualizáció. Közeledve az év végéhez ezekből most olyanokat válogattunk, amely remélhetőleg mindenkinek mosolyt csal az arcára. Dőljenek hátra, kivételesen kapcsolják be a hangszórókat - hadd hallják a kollégák is - és élvezzék.

Ezúton kíván a Netalfa Kft., mindenkinek nagyon vidám Szilvesztert, és sikeres Új Esztendőt!